Matematik

Kædereglen

13. september 2008 af bathory (Slettet)

Nogen der kan forklare mig kædereglen?

I bogen står der:

dy/dx=dy/du*du/dx

Hvordan bruger jeg denne regel hvis jeg skal løse :

C=20q-4q(25-1/2x)^1/2 

q er en konstant og x<50

hvordan finder jeg dC/dx?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2008 af peter lind

Hvad mener du med at skulle løse?

Differentiation af C foretages ved at du sætter u=(25-½x)^½, og bruger den regel du nævner.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2008 af mathon

sæt
u = 25 - ½x

C = 20q - 4q*√(u)

du differentierer med hensyn til x (u er en funktion af x)

dC/dx = -4q*(1/(2√(u))*du/dx  = -4q*(1/(2√(25-½x))*(-1/2) = q/√(25-½x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2008 af Zalam (Slettet)

#2

hvad bliver der af de 20q? Når du differentiere dC/dx ? SKulel det ikke bliver 20? 20q differntieret er da 20?


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. september 2008 af peter lind

q er en konstant og det er 20q derfor også.


Skriv et svar til: Kædereglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.