Matematik

Parablens ligning

14. september 2008 af Mani4 (Slettet)

Hej.

En parabel er symmetrisk om y-aksen og går igennem punkterne P1(0,-1) og P2(1,1)

Hvordan bestemmer man parablens ligning? Kan ikke forstå min lærebog så det ville være super hvis der er én der gad at forklare mig det?

Mvh Mani4


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af juventuz (Slettet)

du har tre punkter

(0,-1) (1.1) (-1,1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2008 af juventuz (Slettet)

Så du kan fx solve den:

 x1 := 0 :: x2 := 1 :: y1 := -1 :: y2 := 1 :: x3 := -1 :: y3 := 1

solve(a*x12+b*x1+c=y1 and a*x22+b*x2+c=y2 and a*x32+b*x3´+c=y3, {a, b, c})

a=2 b=0 c=-1

hvorfor andengradspolynomiet er:

2x2-1


Skriv et svar til: Parablens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.