Dansk

essay

14. september 2008 af 12we34rt (Slettet)

skal skrive et essay om dokumentarens muligheder og begrænsninger. jeg skal tage udgangspunkt i 3 artikler, har præsenteret de 3 artikler og skrevet :


Det bliver svære og svære at lave fiktions TV, som ”Blandingsformer” også skriver bliver fakta TV mere og mere fiktive fortællinger. Fiktionskoder spiller en større rolle og vil altid være en del af den større tilrettelæggelse og planlægning. Ifølge ”Blandingsformer” er fiktion og fakta to yderpunkter, og størstedelen af alle dokumentarer er en blanding af begge ting. I mange tilfælde ønskes det at lave en dokumentarfilm så virkelighedstro som muligt, og det respektive emne forsøges derfor belyst på så mange forskellige måder som muligt. Det er dermed ikke bevidst, hvis der måske indirekte sker en påvirkning af seeren i en bestemt retning. Andre gange er det derimod netop meningen at lave en fremstilling, der skal ”propaganderer” og påvirke. Dokumentargenren giver da god mulighed for at vise bestemte sider af en sag. Ved at lave en bestemt belysning, underlægningsmusik, lydeffekter m.m., kan man påvirke seeren i en bestemt retning. (Et eksempel kunne være dokumentaren ”Er du mors lille dreng”, hvor vi følger babyen Jørn og hans forældre, der begge var misbrugere og ikke magtede at tage sig af deres nyfødte søn.)
Et godt eksempel kunne være filmen ”Fahrenheit 9/11” af Michael Moore, hvor vi ser forskellige begivenheder i forbindelse med terrorkrisen den 11. september 2000. Filmen er en dokumentar, men er forholdsvis subjektiv i sin fremvisning. Man kan sætte spørgsmålstegn ved om filmen overhovedet er en dokumentar, eller om den snarer er fiktion.
 

Nu er jeg gået rimelig meget i stå, nogle som har nogle ideer til hva jeg mere kan komme ind på??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af NannaEmma (Slettet)

Jeg har det PRÆCIS samme lige nu, ville ønske nogen havde svaret dig dengang ):

Jeg er tom.


Skriv et svar til: essay

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.