Matematik

Differentialligning

16. september 2008 af Schwartzwald (Slettet)

Hej.

Jeg har før haft differentialregning, men det er ved at være nogen tid siden, og jeg skal nu differentiere en funktion, jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal gribe den an, og hvordan jeg skal behandle den. håber der er nogen der kan hjælpe.

jeg skal finde g'(t).

g(t) = -2*(2*sin(2*t))^2 + 4*sin(2*t) + 12

på forhånd tak

John


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af peter lind

Formler du har brug for her

(a*f+b*g)' = af'+bg'  a og b konstanter.

x'=1               (fra en mere generel formel a*xn' = n*a*xn-1 )

sin(x)'=cos(x)

f(g(x)) =f'(g(x)g'(x)

Den sidste bliver nok den sværeste for dig. Den skal bruges med f=sin(), og g=2t samt med f=x2 g=sin()

Gå langsom og omhyggelig frem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2008 af mathon

g(t) = -2*(2*sin(2*t))^2 + 4*sin(2*t) + 12

g(t) = -2*(4*sin2(2*t) + 4*sin(2*t) + 12

g(t) = -8sin2(2t) + 4*sin(2t) +12

g '(t) = -8*2*sin(2t)*cos(2t)*2  +  4*cos(2t)*2

g '(t) = -16*sin(4t) + 8cos(2t)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2008 af mathon

da
sin(2t)  = 2 sin(t)cos(t) og dermed

sin(4t) = 2 sin(2t)cos(2t)


Svar #4
17. september 2008 af Schwartzwald (Slettet)

Tusind tak til jer begge to.

Det er godt nok hurtigt man får svar på sine spørgsmål!

Mange tak

John 


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.