Matematik

matematikopg.

05. oktober 2004 af cs (Slettet)
hej er der nogle der vil hjælpe med denne opg.
jeg har at (d^2)y/dx^2=k
kvor k er en konstant, og så skal jeg gøre rede for at f er et andengradspolynomium og bestemme en forskrift for f, idet der gælder f(0)=0, f´(0)=0 og f(812)=180

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2004 af fister (Slettet)

du ved at den 2. afledede af et andengradspoly. er en konstant.
f(x)=ax^2+bx+c
Sæt de 3 ligninger op og bestem værdierne.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2005 af Georgia (Slettet)

Kan lige se at jeg sidder med den samme opg som cs også har haft lidt problemer med... men jeg forstår bare ikke hel hvordan man stiller de 3 ligninger op som fister snakker om....

En der muligvis kan hjælpe??

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2005 af Georgia (Slettet)

er der slet ikke en der bare kan hjælpe lidt??

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2005 af fixer (Slettet)

Det er oplyst i #1 at samtlige løsninger til den forelagte differentialligning er

f(x) = ax^2 + bx + c, a,b,c E R

og dermed

f'(x) = 2ax + b

Udnyt nu de forelagte funktionsværdier til at bestemme konstanterne a,b og c.

Eksekpelvis haves

f(0) = 0 <=>

a*0+b*0+c = 0 <=>

c = 0

og tilsvarende for

f´(0)=0 og f(812)=180

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2005 af Georgia (Slettet)

kan det passe a funktionsforskriften bliver

f(x)=2,73*10^-4x^2

for c=0, b=0 og a må jo så være a=180/(812^2), ik??

Skriv et svar til: matematikopg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.