Matematik

Andengradspolynomiun

16. september 2008 af Hfc18159 (Slettet)

Andengradspolynomiun er bestem ved g(x)=3-x^2

1) hvilke oplysninger giver regneforskriften om grafen

2) beregn diskriminanten

3) beregn Toppunktet

Jeg er helt lost har prøvet lidt men kommer ik til resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Til 1) Prøvat sætte x=0. Hvad får du så?

Til 2) Benyt:d=b2-4ac

Til 3) Differentiere og sæt f '(x)=0.


Svar #2
16. september 2008 af Hfc18159 (Slettet)

tak bare lige hurtigt er a ik 1 og c er så 3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2008 af mathon

g(x) = (-1)x2 + 3

1) at grenene vender nedad og symmetriaksen er x = 0, at y = -(1/2)x2 parallelforskudt efter vektor [0,3]


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Næsten. a=-1 b=0 og c=3. Du ahvde fejl ved a :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2008 af mathon

fejlskrivning
y = -(1/2)x2   --->   y = - x2


Skriv et svar til: Andengradspolynomiun

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.