Kemi

Termodynamik - Kemi-A

17. september 2008 af julianDieu (Slettet)

Jeg har fået flg. opgave:

10,0 mL 0,50 M HCL-opløsning og 10,0 mL 0,50 M NaOH-opløsning, begge med samme tamp., blandes kalorimeter. Der måles en temperaturstigning på ?T. Hvilken temperaturstigning vil forventes, hvis der bruges 5,0 mL 0,50 M NaOH i stedet for 10,0 mL

1/2*?T           2/3*?T             3/4*?T             ?T

Jeg får disse 4 muligheder, men kan ikke rigtig se, hvordan jeg skal kunne finde ud af, hvilken en det er.

Jeg har både brug for svar og tilhørende argumenter.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2008 af mathon

(2/3)*delta T

i det følgende ses bort fra ubetydelige forskelle i rektionsblandingernes densitet

da kun den halve mængde NaOH reagerer i 2. tilfælde
gælder

delta E2 = (1/2)* delta E1

m2*c*delta T2  = (1/2)*m1*c*delta T1

V2*ρ*c*delta T2  = (1/2)*V1*ρ*c*delta T1

V2*delta T2 = (1/2)*V1*delta T

delta T2 = (V1/(2V2)*delta T1

delta T2 = (20/(2*15)*delta T1

delta T2 = (2/3)*delta T1


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2008 af Optimus Prime (Slettet)

Er lidt i tvivl om hvordan du har udledt formlerne/fået dem fra ? og evt. hvor du har de forskellige tal fra. kan du skrive lidt kort uddybende tekst til ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. november 2008 af Optimus Prime (Slettet)

Nevermind, har fundet ud af det :)


Skriv et svar til: Termodynamik - Kemi-A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.