Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP opgave med matematik og biologi høj-niveau

17. september 2008 af medije (Slettet)

Kære alle

Jeg skal snart have fundet et relevant emne, som jeg skrive min studieretningsopgave i (såkaldte SRP). Jeg har matematik, biologi og idræt på høj niveau. Derudover må jeg også gerne skrive i dansk og historie.

Det anbefaldes, at man holder sig til to fag og ikke tre (selvom man gerne må). Man må selv bestemme om man vægter de to fag, som man vælger, lige meget eller om man har et hovedfag og et sidefag. Da biologi og idræt har meget med hinanden at gøre, så er der mange fra min studieretning, der gerne vil skrive i biologi og idræt.

Umiddelbart synes jeg, at det er svært at skrive i matematik. Faktisk er jeg ret god til humanistiske fag og sprog så umiddelbart tænkte jeg, at jeg kunne kombinere evt. biologi og dansk. Men.. Hvilket INTERESSANT emne (krav fra min lærer) kunne man skrive om i den situation? Min biologilærer slog ned på, at emnet skulle være interessant (have en interessant vinkel), have en god problemstilling, evt. to teorier op mod hinanden.. 

Hun nævnte kort (inden for biologi og idræt) Darwin, sygdomme.. Men hvis man vælger Darwin, så skal man kunne være i stand til at vinkle det interessant evt. med nye teorier eller noget. Dansk delen skulle nok være inden for det Moderne Gennembrud.. 

Nogen forslag? Ud fra mine mine alle fem fag, er der så Nogen der ser en god opgave? Hvilket fag? Hvilket emne? Jeg nævnte selv biologi og dansk, men er meget åben over for idéer til at skrive i de andre tre fag, hvis I kan komme med nogle gode forslag :) 

Tak for hjælpen!!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af lielie (Slettet)

Jeg vil sige, hvis du vælger bio sammen idræt, får du større muligheder end bio med dansk.

hvad så med doping?altså du kan undersøge, hvilke virkninger det har på kroppen. eller rygning at hvilke skader kan kroppen få(ja man ved at man kan få lungekræft osv, me ud over det) du kan f.x finde forsøgspersoner til din opg hvor der er en som ryger hele tiden, en der ryger et par gange om dagen, en fest-ryger og en rask person, hvor du kan lave forskellige forsøg med dem. fx. måle deres lunge-kapacitet, tegne grafer og samenligne med hinanden, du kan evt. snakke med en hjerte-lunge læge på dit nærmeste hospital osv. det er både nemt at finde dine forsøgspersoner og at måle de forskellige forsøger på dem.

Jeg skriver selv i kemi og his. Jeg havde tænkt på at skrive i kemi og bio, men da bio ikke var en del af min studieretningsfag kunne jeg desværre ikke.

men held og lykke med din SRP :)

Lielie


Svar #2
18. september 2008 af medije (Slettet)

Hej Lielie

Tusind tak for din besvarelse. Ja, doping er helt sikkert en mulighed! Vi havde godt snakket lidt om det. Min lærer sagde dog, at for hende, var det ikke så væsentligt det med forsøget. Det behøver åbenbart ikke være forsøgs-baseret. Men tak.  Jeg tager det til efterretning :) 

Til alle andre, så vil jeg stadig meget gerne høre fra jer også! ;) 


Skriv et svar til: SRP opgave med matematik og biologi høj-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.