Matematik

HJÆLP

21. september 2008 af Jensrmb (Slettet)

Jeg sidder  nu her med en matematik opgave, og roder med de to sidste opgaver.
Opgaven lyder  således:
Det oplyses, at en ret linje L går gennem punkterne (2,74 , 4,42) og ( - 1,3 , - 0,35)
a) Beregn hældningen a og afskæringen b
b) opstil linjens ligning
c) hvilken y-værdi svarer til x-værdien 12,4?
d) Hvilken x -værdi svarer til y-værdien -2,5?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af Danielras (Slettet)

Hvis du har opstillet et udtryk for den rette linie, så er det bare at sætte x=12,4 ind (i opgave c) og udregne y, og sætte y=-2,5 ind og isolere x (i opgave d).


Svar #2
21. september 2008 af Jensrmb (Slettet)

Hvis du har opstillet et udtryk for den rette linie?
Hvad mener du med det?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2008 af Danielras (Slettet)

Det du bliver bedt om at gøre i opgave b.


Svar #4
21. september 2008 af Jensrmb (Slettet)

Okay (:
dvs. linjens ligning er y = 2.8x - 3.25


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2008 af Danielras (Slettet)

Nej, den ligning er ikke korrekt:

a  = (y2-y1)/(x2-x1) = (-0,35-4,42)/(-1,3-2,74) = 1,181

b = y-ax = 4,42 - (1,181*2,74) = 1,184

Linien ligning bliver altså:

y = 1,181x + 1,184

Nu løser du opgave c og d som beskrevet i #1.


Svar #6
21. september 2008 af Jensrmb (Slettet)

okay . Jeg har forstået det nu. Men med at isolere  dvs. så er det bare at sætte x=12,4 ind (i opgave c) og udregne y, og sætte y=-2,5 ind (har jeg forstået) og isolere x (i opgave d).
                                                                                       ^ isolere ? ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2008 af Danielras (Slettet)

Når du har indsat y = -2,5 står der jo:

-2,5 = 1,181x + 1,184

Og du skal bestemme den x som svarer til y-værdien -2,5. Så du bliver nødt til at få x til at stå alene (isolere den) af det ovenstående udtryk.


Svar #8
21. september 2008 af Jensrmb (Slettet)

Okay. Tusind tak for dine svar :) .


Svar #9
21. september 2008 af Jensrmb (Slettet)

Jeg er fuldstændig lost nu


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2008 af Danielras (Slettet)

Sig frem.


Svar #11
21. september 2008 af Jensrmb (Slettet)

Jeg skal  hældningen og afskæringen.
& det gør jeg således:
a = (y2-y1)/(x2-x1) = (-0,35-4,42)/(-1,3-2,74) = 1,181

b = y-ax = 4,42 - (1,181*2,74) = 1,184

Linien ligning bliver altså:

y = 1,181x + 1,184
 

som du selv har skrevet.
Jeg er stået af, fra c ..
Hvad skal jeg helt konkret ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. september 2008 af Danielras (Slettet)

c)

Indsæt x=12,4:

y = 1,181x + 1,184

y = 1,181*12,4 + 1,184

y = 15,83

d)

Indsæt y=-2,5:

y = 1,181x + 1,184

-2,5 = 1,181x + 1,184

Heraf isoleres x: Træk 1,184 fra på begge sider, og divider derefter med 1,181 på begge sider.


Svar #13
21. september 2008 af Jensrmb (Slettet)

Okay, så jeg skal egentlig ikke sætte noget ind i et kordinatssystemet ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. september 2008 af Danielras (Slettet)

Nej


Svar #15
21. september 2008 af Jensrmb (Slettet)

okay, tusind tusind tak .


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.