Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Biologi - matematik. Godt emne?

21. september 2008 af Josefine123 (Slettet)

Hej alle.

Skal vælge fagkombination til mit studieretningsprojekt her på onsdag, og føler mig ret uinspireret.

Jeg er sikker på at jeg vil skrive i biologi (A-niveau), men er ikke sikker på hvad jeg skal koble, da jeg ingen ide har om emne.

Jeg er nok mest til biologi(A)-matematik(A), så ville høre om nogen havde skrevet i det og havde et godt emne? Jeg synes at sådan noget som livsstilssygdomme (diabetes, hjerte-kar-sygdomme, kræft) er meget spændende, men hvordan kan jeg få matematik ind i det? Jeg gider ikke lave statistik, men alt andet. Har hørt at nogen har skrevet om kolesterol og anvendt differentialregning - hvordan det?

Jeg har også mulighed for at skrive bio(A)-idræt(B) eller bio(A)-dansk(A), så hvis nogen har gode emner inden for dette må de gerne sige til. :)

Ved godt det ikke er jeres job, at vælge det her for mig, men hvis I lige sidder med noget, bliver jeg vanvittig glad. :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2008 af Jerslev

#0: Du kan spørge dine lærere, om der er en måde at koble matematik og biologi - Nu har jeg kun selv haft biologi på C, men du kunne i hvert fald benytte dig af noget med udvikling af en bakteriekultur med forskellige matematiske modeller (eksponentielt, potens etc.) eller noget lign.. Du får nok det bedste svar ved at spørge dine faglærere.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2008 af eldurum (Slettet)

det lyder spændende... men tror bare det en smule svært at koble de to fag sammen, medmindre man har masser af materiale...

hvad med bio / idræt og så vælge noget om hvordan man kan forbygge sygdomme som fx. kræft, hjertekarsygdomme og andre livsstilssygdomme?


Skriv et svar til: Biologi - matematik. Godt emne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.