Matematik

nulregl mig her, og nulregl mig der!

22. september 2008 af flemmings-helte (Slettet)

har virkelig prøvet at forstå nulreglen... o kan tildelvis også godt forstå den... Men det bliver straksa værrer når det gælder praksis..

Nogen der kan forklare mig hvordan man bruger nulreglen i f.eks.

1.   (x-2)(x-6)=0

2.    3x(x+4)=0

Og det må gerne forklares helt på jorden, så selv jeg kan følge med, okay?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Lad os bare tage nr. 1:

(x-2)(x-6)=0

Der står egentlig at to paranteser ganget sammen skal give nul. For at det kan lade sig gøre, må mindst den ene parantes være 0. Derfor løser man først den ene ligning:

x-2=0 <=> x=2

For at kontrollere sætter vi lige x=2 ind i ligningen og ser hvad der sker.

(2-2)(2-6)=0                     x=2 er indsat

0*(-4)=0                            Her har jeg reduceret udtrykket

0=0                                    Her er sidste del af kontrollen

Altså passer der. Man kan gøre det samme med den anden parantes.


Svar #2
22. september 2008 af flemmings-helte (Slettet)

ahhh okay... det ser meget mere overskueligt ud end det min lærer viste... :D

Hvad gør man så i 2'eren, når der kun er en parentes?


Svar #3
22. september 2008 af flemmings-helte (Slettet)

Never mind ^^ har fundet ud af det :D

3x(x+4)=0

x+4=0 <=> x=-4

3*-4(-4+4)=0

X= -4

TUSIND TAK FOR HJÆLPEN! :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2008 af Isomorphician

Husk at 3x(x + 4) = 0, også gælder for x = 0.

Kig på det der står uden for parentesen.

3x = 0 <=>

x = 0


Skriv et svar til: nulregl mig her, og nulregl mig der!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.