Matematik

punktmængde

22. september 2008 af Liiinee (Slettet)

er i gået fast i dette:

Der er givet en funktion: f(x) = (x^3) - 4x

Grafen for f(x) afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde, der har et areal.

a) Bestem arealet af denne punktmængde.
 

har forkortet f(x) til x(x+2)(x-2), men hvordan kan jeg bruge det?

Jeg har først at bruge 2 som øvre græns og -2 som nedre til integralet f(x). altså

2

∫ f(x) dx

-2

men det giver 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2008 af Dedalus (Slettet)

Du skal dele integralet op i to.

Et hvor grænserne er -2 til 0 og et hvor grænserne er 0 til 2. Ellers udligner arealerne hinanden.


Svar #2
22. september 2008 af Liiinee (Slettet)

det giver stadig nul...

   


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2008 af Dedalus (Slettet)

Det ene integral har et positivt resultat og det næste har et negativt resultat.

Du skal summe de numerikse værdier af disse resultater. Husk et negativ areal giver ikke mening og skal defor betragtes som et positivt areal.

På at integne funktionen på den TI'er, så vil du kunne se hvad der sker i det aktulle område af funktionen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. september 2008 af janko (Slettet)

først skal du beregne:

integrale 1.                      integrale 2.

0                                             0

∫f(x)dx = 4                              ∫f(x)dx = -4.... men du kan ikke have negativ areal, derfor er den 4!

-2                                            -2

4 +4 = 8

/Ayhan


Skriv et svar til: punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.