Matematik

Omskrivning af polynomier.

23. september 2008 af livelinor (Slettet)

Et polynomium p er givet ved

p(x) = 2x^4 - 8x^3 + 2x^2 - 8x

Jeg har udført divisionen p(x) : (x-4)

og jeg har fået 2x^3 - 6x^2 - 22x -96

Næste del af opgaven består i følgende:

Gør rede for, at p(x) kan omskrives til

p(x) = 2x (x-4) (x^2+1) 

Hvad menes der? Hvordan griber jeg opgaven an?

Ps det er fantastisk, at der er så mange kloge hoveder, der vil hjælpe andre herinde! Tusind tak for det!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af juventuz (Slettet)

p(x)/(x-4)=2x3+2x

Prøv at sætte 2x uden for parantes. Derefter (x-4). Hvis det til sidst giver x2+1 er det redegjort efter min mening


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2008 af juventuz (Slettet)

Eller lettere måde. Sæt 2x uden for parantes af resultatet til p(x)/(x-4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2008 af mathon

p(x)/(x-4) = 2x3+2x

hvoraf

p(x) = (x-4)*(2x3+2x) = (x-4)(2x(x2+1) = 2x(x-4)(x2+1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2008 af mathon

2x3 + 2x = 2x*x + 2x*1 = 2x(x+1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2008 af juventuz (Slettet)

#4 er selvfølgelig

2x3 + 2x = 2x2*x + 2x*1 = 2x(x2+1)


Skriv et svar til: Omskrivning af polynomier.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.