Matematik

integralregning

24. september 2008 af Louise_C (Slettet)

Hej

hvordan løser jeg dette integral: x * e^x^2 dx ?

Jeg kan godt integrere x, men jeg ved ikke hvordan jeg integrere e^x^2 .

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2008 af mathon

(ex)2 = e2x


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2008 af mathon

∫e2xdx = ½*e2x + k


Svar #3
24. september 2008 af Louise_C (Slettet)

Giver det i alt ½*X^2 + ½*e2x + k  ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2008 af dnadan (Slettet)

står der:

∫x * ex^2 dx 

Hvis dette er tilfælde, benyt derved integration ved substitution, hvor t=x^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2008 af janko (Slettet)

∫x*ex^2 dx = 1/2 ex^2 + k

det er svaret


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2008 af mathon

∫x*e2xdx = x( ½*e2x) - ½∫e2x*1dx = ½x*e2x - ½*½*e2x + k  = ½x*e2x - (1/4)*e2x + k =

½e2x(x+½) + k


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2008 af mathon

tegnfejl

½e2x(x+½) + k   --->   ½e2x(x-½) + k


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2008 af mathon

betyder e^x^2

1)  (ex)2  er integralet = ½e2x(x-½) + k

2)   e^(x2) er intgralet ½ex^2 + k


Svar #9
24. september 2008 af Louise_C (Slettet)

#6 jeg kan ikke se hvad du gør. laver du substitution? Jeg forstår ikke det med x'et udenfor parentesen


Svar #10
24. september 2008 af Louise_C (Slettet)

#8 nr 2. e er opløftet i x, som igen er opløftet i 2


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2008 af mathon

taler vi om

1)   eller  2)


Svar #12
24. september 2008 af Louise_C (Slettet)

#11 jeg skrev nr. 2

2)


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. september 2008 af mathon

∫x*ex^2dx

t = x2 og dermed  2xdx = dt

∫x*ex^2dx = ½∫ex^2(2xdx), som

ved substitution
giver

½∫etdt = ½et + k = ½ex^2 + k, når der er tilbagesubstitueret


Svar #14
24. september 2008 af Louise_C (Slettet)

Jeg får dx = 1/2x * dt

Jeg indsætter dx i integralet og får :  ∫ x*e^t / 2x * dt. Kan jeg sætte 2 uden for integraltegnet så der står: 2 ∫ e^t * dt = 2e^t = 2ex^2= ½ex^2 + k ?

Vil du være sød at rette det, hvis du kan forstå hvad jeg har skrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/132389


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.