Matematik

HASTER!

25. september 2008 af bottiger (Slettet)

Find foreskriften for et fjerdegradspolynomium der har rødderne -1, 1 og 2 (OG IKKE FLERE) og som i -2 har værdien 117.

Find derudover forskriften for et andet polynomium der også opfylder kravene.

Kan i hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af Isomorphician

y = a(x-r1)(x-r2)(x-r3)(x-r4)

Hvis der er dobbeltrod kan to af leddene slåes sammen til ét.


Svar #2
25. september 2008 af bottiger (Slettet)

så f(x)=a(x-(-1)(x-1)(x-2) men hvad så i den sidste (x-?) og hvordan vil du finde dobbeltroden?  


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2008 af peter lind

Hvis der ikke er flere rødder må det betyde at en af rødderne er dobbeltrødder. plynomiet må så være af formen P(x) =a(x+1)(x-1)(x-2)(x-x0), hvor x0 er en af de nævnte rødder. Sæt  x0 til en af rødderne og find dernæst a af den sidste betingelse.


Skriv et svar til: HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.