Matematik

Primfaktorisér

27. september 2008 af kloge-aage (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig ... jeg kan ikke forstå hvad primfaktoriser er for noget

Primfaktorisér tæller og nævner og forkort hvis det er muligt:
a)
273 /105
 

b)
427/323
 

c)15/60

??????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2008 af mathon

273 = 3*7*13

105 = 3*5*7


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2008 af mathon

427 = 7*61

323 = 17*19


Svar #3
27. september 2008 af kloge-aage (Slettet)

Mange mange tak ... men er der ikke rigtig en metode så man nå frem til de tal istedet for at sidde og gætte sig frem .. ?


Svar #4
27. september 2008 af kloge-aage (Slettet)

Mange mange tak ... men er der ikke rigtig en metode så man nå frem til de tal istedet for at sidde og gætte sig frem .. ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2008 af mathon

...sådan er det jo heller ikke

60 = 3*20 = 3*4*5 = 3*22*5


Svar #6
27. september 2008 af kloge-aage (Slettet)

nårrrrr okiii på den måde .. tusind tusind tak


Svar #7
27. september 2008 af kloge-aage (Slettet)

nårrrrr okiii på den måde .. tusind tusind tak


Skriv et svar til: Primfaktorisér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.