Matematik

Grænseværdierne

28. september 2008 af TjooDk (Slettet)

Har brug for lidt hjælp til følgende opgave: beregn grænseværdierne:

limx->2  = a/b

Hvor a = ln(x-1)

b= sqr(2+x)-sqr(8-x^2)

Kommer til følgende:

a'(2) = -1, da a'(x)=1/[x-1]*(-1)

b'(x) = [(2/3)*(2+x)sqr(2+x)] - [(2/3)(8-x^2)sqr(8-x^2)*2x]

Får grænse værdien til -0,75

Grænseværdien skal imidlertidig ifl facit være 4/5.     

På forhånd tak     


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af Jean

Jeg går ud fra at du vil anvende L'Hôpitals regel

a'(x)=1/[x-1]*(-1) - Ikke korrekt differentieret

b'(x) = [(2/3)*(2+x)sqr(2+x)] - [(2/3)(8-x^2)sqr(8-x^2)*2x] - Ikke korrekt differentieret


Svar #2
30. september 2008 af TjooDk (Slettet)

Jeps jeg vil anvende L'Hospital regels.

Har regnet lidt videre på det siden sidst og fundet følgende fejl:

a'(lnx-1) = 1/[x-1] => a'(2) = 1. Skulle mene at min a'(2) nu er rigtig og fejlen må ligge i b'(x)?              

b'((2+x)1/2-(8-x2)1/2=1/(2(2+x)½)-1/(2(8-4)½)*2



Skriv et svar til: Grænseværdierne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.