Matematik

Sinus og cosinus

28. september 2008 af Thea15 (Slettet)

Hej

SIdder lige med et par spørgsmål som jeg simpelthen ikke kan finde ud ad. Håber der er nogen der kan give en hjælpende hånd :)

Hvordan kan det være at sin(3/4*pi) er lig med (√(2))/2?

Og hvordan kan det være at cos(3/4*pi) er lig med -(√(2))/2?

Og hvordan bliver sin^2(3/4*pi) til 1/2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af mathon

sin(x) = sin(π-x) .............supplementvinkler har samme sinus

√(2))/2 = sin(π/4) = sin(π-(π/4)) = sin(3π/4)

.........................................................................................

supple samme sinus - de andre får et minus (andre = cos og tan)

cos(π-x) = -cos(x)

cos(π-(π/4)) = -cos(π/4) = -√(2))/2

.........................................................................................

√(2))/2 = 1/√(2), da 2 = √(2)*√(2)

sin2(3π/4) = (sin(3π/4))2 = (sin(π/4))2 = (1/√(2))2 = (1/2)


Svar #2
28. september 2008 af Thea15 (Slettet)

Okay. Mange tak... Men hvorfor er det lige at de andre får et minus?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2008 af mathon

ses på enhedscirklen


Skriv et svar til: Sinus og cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.