Matematik

hjælp

28. september 2008 af shark007 (Slettet)

et anden gradspolynomium p et bestent ved

p(x)=ax^2+bx+c

det oplyses at p har rødderne -2 og 2 og at p(3)=20

faktorisering: ax(x-x)(x-x)

dvs.   a(x-(-2))(x-2)

men hvordan finder jeg a'et???er der nogen der kan hjælp mig med d ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af Danielras (Slettet)

p(x) = a(x-(-2))(x-2)

p(x) = a(x+2)(x-2)

a finder du ved at indsætte dit punkt (x0,p(x0))=(3,20) og isolere.


Svar #2
28. september 2008 af shark007 (Slettet)

vil du ik lige forklar mig lidt mere..jeg er ik helt med..

skal det indsættes ved formelen p(x)=(x+2)(x-2) sålades p(x)=(3+2)(20-2) eller hva??

eller hva er det jeg skal isolere??


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2008 af Danielras (Slettet)

Du skal finde a af:

p(x) = a(x+2)(x-2)

Det kendte punkt (3,20) indsættes:

20 = a(3+2)(3-2)

Nu isolerer du blot a.


Svar #4
28. september 2008 af shark007 (Slettet)

ok helt sikkert..thnz


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.