Matematik

Lektie

29. september 2008 af Signesp (Slettet)

Heey, er der nogen der vil give mig et lille hint, til hvordan jeg kan løse denne opg?

Jeg skal i denne opgave bestemme ved håndkraft, ligningen for en tangent til grafen for funktionen f. Forskriften for funktionen er:
f(x) = -8x2 + 5x – 7
Og røringspunktet for tangenten har førstekoordinat 2.
- Jeg skal bruge tangentens ligning : y = f '(x0)(x - x0) + f(x0)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2008 af juventuz (Slettet)

f(x)=-8x2+5x-7

differentier f(x)

løs f'(2)

løs f(2)

indsæt i y=f'(2)*(x-2)+f(2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2008 af janko (Slettet)

f(x)= - 8x2+5x-7

1)     f´(x) = - 16x + 5

2      f´(2) = ((- 16) * 2) + 5 =..........

3)     f(2) = ((- 8)*2)2+(5*2) -7

og som #1 skriver, løs nu

y=f'(2)*(x-2)+f(2)


Skriv et svar til: Lektie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.