Matematik

Værdimængde?

30. september 2008 af Lokeru (Slettet)

Min funktion hedder f(x) = 3x^4 - 4x^3 - 48x^2 ' 144x + 400

Jeg skal finde værdimængder, og jeg aner faktisk ikke hvordan man gør, vores lærer siger vi lærer det i morgen, men da afleveringen er til på torsdag og vores lærer er dårlig til at forklare og vise på tavlen hvordan man gør, har jeg virkelig brug for hjælp.

Altså jeg har ikke brug for hjælp til svaret men til udregning :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: En værdimængde er den mængde af tal, som din funktion kan tage. Eksempel:

f(x)=x

Denne funktion kan tage samtlige værdier i den reelle mængde, da x netop kan løbe igennem hele den reelle mængde. Værdimængden for denne skrives derfor: Vm(f)=R

I dit tilfælde skal du ind og undersøge, hvilke værdier din funktion kan tage, når x løber igennem den reelle mængde.


Svar #2
30. september 2008 af Lokeru (Slettet)

Hmm jeg forstår slet ikke rigtig hvad du skriver :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvilken del af det?


Svar #4
01. oktober 2008 af Lokeru (Slettet)

Altså jeg tror måske jeg har fundet ud af det,

Jeg ved min graf har et minimum i -3 og et maximum i 0

Og det sætter jeg vil ind i min oprindelig f(x) og så får jeg vel et punkt i værdimængde og det samme gøres der for 0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Jeps. :)


Skriv et svar til: Værdimængde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.