Kemi

Ligevægt termodynamik

01. oktober 2008 af rmoq (Slettet)

Der anbringes noget fast Ag2CO3 i en beholder med et volumen på 18,0 L, og beholderen opvarmes til 400K

Beregn massen af den mængde Ag2CO3 der er spaltet når ligevægten har indstillet sig.

Kan denne opgave regnes vha. idealgasligningen, eller skal der bruges en helt anden metode?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2008 af mathon

brug idealgasligningen med R = 0,082058 L*atm/(mol*K)


Svar #2
01. oktober 2008 af rmoq (Slettet)

Dvs. jeg har reaktionsligningen Ag2CO2 <-> Ag2O + CO2. Så regner jeg n vha. idealgasligningen og så vil massen af det spaltede Ag2CO2 = n(Ag2CO2)*M(Ag2CO2) ? Eller 2*n(ag2CO2), da der går en lige stor stofmængde til hhv. ag2o og CO2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2008 af mathon

Ag2CO3(s)   <--->  Ag2O(s)   +   CO2(g)

1 mol CO2(g) ækvivalerer 1 mol spaltet Ag2CO3(s)

kuldioxiden vil udbrede sig over hele beholderen
hvoraf
n = p*V/(R*T)


Skriv et svar til: Ligevægt termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.