Matematik
dif-regning
07. oktober 2004 af
melis (Slettet)
Hej..jeg har lidt problemer med denne opgave som lyder følgende:
bestem differentialkvotienten f´(x) af funktionen f(x)= (x^2-1) x (2x-4).
Bestem f´(1) og en ligning for tangenten i punktet med førstekordinaten x=1.
jeg håber virkelig at der er en der har en løsning for jeg er virkelig lost:(
bestem differentialkvotienten f´(x) af funktionen f(x)= (x^2-1) x (2x-4).
Bestem f´(1) og en ligning for tangenten i punktet med førstekordinaten x=1.
jeg håber virkelig at der er en der har en løsning for jeg er virkelig lost:(
Svar #1
07. oktober 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
Produktreglen (f*g)'(x)=f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)
f'(x)=2·(3·x^2 - 4·x - 1)
f'(1)=-4
Tangentligningsformlen skal du huske:
Tangenten i x=x0:
y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
y=f'(1)(x-1)+f(1)
=-4(x-1)+0
=-4x+4
f'(x)=2·(3·x^2 - 4·x - 1)
f'(1)=-4
Tangentligningsformlen skal du huske:
Tangenten i x=x0:
y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
y=f'(1)(x-1)+f(1)
=-4(x-1)+0
=-4x+4
Skriv et svar til: dif-regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
