Matematik

Finde punktmængde

04. oktober 2008 af musti4300 (Slettet)

f(x)=-x2 + 9x - 14

grafen for f afgrænser sammen med x aksen en punktmængde. find arealet.

Hvad skal jeg gøre. tegne grafen og finde punktmængde og hvad er punktmængde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2008 af peter lind

Det er en god ide at tegne grafen op. Resultatet er en parabel med nedadvendte gren. Punktmængden vil være den del det ligger mellem  parablen over x-aksen og x-aksen. Du skal finde de punkter hvor parablen skærer x-aksen altså løse ligningen f(x)=0. Løsningerne liver så grænserne i det bestemte integral, du skal beregne for at finde punktmængden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2008 af mathon

7
∫(-x2 + 9x - 14)dx
2
 


Svar #3
04. oktober 2008 af musti4300 (Slettet)

7
∫(-x2 + 9x - 14)dx
2

Det du har brugt er intergral. Men hvor har du fået 7 og 2 fra.??? og hvis jeg regner det integral ud. hvad få jeg . er det arealet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2008 af mathon

-x2 + 9x - 14 = 0

har rødderne 2 og 7

det er arealet, du får


Svar #5
05. oktober 2008 af musti4300 (Slettet)

ohh tak. hold kæft . man i er geni. Tusind tak.


Skriv et svar til: Finde punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.