Matematik

HASTER

05. oktober 2008 af yek (Slettet)

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med løse denne opgave? :

En funktion f(x) er løsning til differentialligningen dy/dx = x+2/y

og grafen for f(x) går gennem punktet p(2,-2)

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af peter lind

Sæt værdierne for x og y(2 og -2) ind i differentialligningen. Du finder dermed y'=hældningen af tangenten i punktet. Du har nu et punkt på tangenten og hældningen af  tangenten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2008 af mathon

f '(xo,yo) = (xo+2)/yo

f '(2,-2) = (2+2)/(-2) = -2

tangentligning:

y = ax + (yo-axo)

y = -2x + (-2 - (-2)2)


Skriv et svar til: HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.