Matematik

Hjælp til stamfunktion

05. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

Jeg skal undersøge om g er stamfunktion til f når,

g(x) = x - (1/x) + 2ln(x)    og      f(x) = ((x+1) / x)^2

Hvordan udersøges det, jeg ved det virkelig ikke. Håber en kan hjælpe mig. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af mathon

hvis g' = f er g stamfunktion til f


Svar #2
05. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

g' giver.

1 - (-1/x^2) + 2ln(1/x)

dette kan jeg ikke forstå, altså er det ikke en stamfunktion ?


Svar #3
05. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

Er g rigtig diff. ? er ikke så god til det


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2008 af mathon

g '(x) = 1 - (-1/x2) + 2/x  = (x2 + 2x +1)/x2  = (x+1)2/x2 = ((x+1)/x)2


Svar #5
05. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

1 - (-1/x2) + 2/x   =   (x2 + 2x +1)/x2

kan du forklar hvordan du kan lave denne omkringning, kan ikke lige se det. Tak


Skriv et svar til: Hjælp til stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.