Matematik

fjerdegradspolynomium

05. oktober 2008 af caj (Slettet)

hej

jeg skal bestemme en forskrift for 4.gradspolynomiumet, når

1) p(-2) = p(-1)= P(2) =p(3) = 0

2) koeiffcienten til fjerdegradsleddet = 3

ved ikke hvordan jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af peter lind

Du har p(x)=3x^3+ax^3+bx^2+cx+d. Sætter du dine værdier ind får du 3 ligninger med 3 ubekendte, som du må løse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Hint: faktorisering, benyt at du kender 1) og 2)
 


Svar #3
05. oktober 2008 af caj (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: fjerdegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.