Matematik

hjælp til ligningsystemet

05. oktober 2008 af caner18 (Slettet)

er der en der kan hjælpe med at løse denne stykke har løst de andre opgaver men denne er lidt tricky :D tak på forhånd...

bestem løsningen til ligningssystemet:

4x + 5y =13

x - y = 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af klausop (Slettet)

Isoler f.eks. x i ligningen x-y=1. Dvs. x=1+y.

Denne sætter du ind på x plads i den anden ligning

4(y+1)+5y=13 det bliver til 4y+4+5y=13 som bliver til 9y=9 som bliver til y=1.

Nu ved du at y er lig 1 og sætter det ind i den anden ligning

x-1=1 dvs

x=2.Så har du fundet x=2 og y=1 og alle er glade.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2008 af mathon

gang den nederste med 5

I:  4x + 5y =13
III: 5x - 5y = 5
 

trak III fra I
beregn x


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2008 af mathon

rettelse
adder I og III

9x = 18

x = 2, som indsat i x - y = 1
giver

2 - y = 1
y = 1


Skriv et svar til: hjælp til ligningsystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.