Matematik

Tangenter til parabel?

05. oktober 2008 af marillos_lkd (Slettet)

Hjæælp

Har en parable med ligningen f(x)= x^3 - 5x^2 + 6x

Og så oplyses det at f(x) har to tangenter der er parallele med linjen y= 3x

Beregn koordinatsættet til røringspunktet for hver af de to tangenter. er helt lost med hvordan jeg løser denne opgave ??  plzz nogen der vil hjælpe `?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Det er ikke en parabel. Det er et 3. gradspolynomium.

Løs ligningen f '(x) = 3. Det giver de to røringspunkter.


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

f(x) = x3 - 5x2 + 6x ⇒ f'(x) = 3x2 - 10x + 6

f'(x) = 3 ⇔ 3x2 - 10x + 6 = 3 ⇒ x = -0.28 v x = 3.6


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

x=3 v x=1/3


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Ja, x = 3 v x = 1/3. Perdón... :-)


Skriv et svar til: Tangenter til parabel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.