Matematik

Vinkelberegning

05. oktober 2008 af mellemulle (Slettet)

Ja, så sidder jeg fast igen.. denne gang i noget som jeg garanteret har regnet 100 gange, men som simpelthen ikke vil støves af lige nu

Jeg har en retvinklet trekant ABC med siderne a: 21,98, b: 6,5 og c: 21

Hvordan beregner jeg vinkel A??? :s


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2008 af Isomorphician

Hvis siden a er den længste er det hypotenusen i den retvinklede trekant.

Hvilken vinkel ligger modsat hypotenusen i en retvinklet trekant?


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

sin(A)=a/c

cos(A)=b/c

tan(A)=a/b


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

#2 Tilføjelse: Her er c hypotenusen. Stemmer ikke med dine tal, du skal derfor ændre.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2008 af Da-ted (Slettet)

Du skal bruge cosinus relationer... cos(A) = (b2 + c2 - a2)/2*b*c


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2008 af Da-ted (Slettet)

Af retvinklet.. Jeg læser opgaven næste gang, men ikke umuligt at bruge min heller


Svar #6
05. oktober 2008 af mellemulle (Slettet)

Har styr på det nu :)


Svar #7
05. oktober 2008 af mellemulle (Slettet)

Og det var en skrivefejl.. Det er a som er 21 :) c er 21,98


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2008 af mathon

sin(A) = (21/21,98) og A<90°

A = sin-1(21/21,98) = 72,8°


Skriv et svar til: Vinkelberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.