Matematik

De pokkers X''er.

06. oktober 2008 af Mootu (Slettet)

Hey hey. =)

Jeg sidder lige med en opgave der ser sånnen her ud.

"Du skal løse ligningerne" (BEMÆRK AT ALLE "/" ER EN BRØKSTREG)

 8/x-4 = x+4/6

Sagen er at jeg ikke har den fjerneste idé om hvad jeg skal stille op. Jeg har prøvet at flytte x+4/6 om på den vestre side a lighedtegnet få at kunne lave nul-reglen, men det gik ikke godt.

Er der nogen der lige kan forklare hvordan jeg burde gøre og hvorfor?

Tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

1.     8/(x-4)     =     (x+4)/6                          der ganges med (x-4) på begge sider af lighedstegner
2.     8              =     (x-4) * ((x+4)/6)            der ganges ind i brøken
3.     8              =     (x2 - 16) / 6                   der ganges med 6 på begge sider af lighedstegnet
4.     48            =     x2 - 16                          der lægges 16 til på begge sider af lighedstegnet
5.     64            =     x2                                  x isoleres
6     √64          =     x

7.    x               =     ±8

/ Ayhan


Svar #2
06. oktober 2008 af Mootu (Slettet)

Mange tak Ayhan.

Det laver jeg lige notater af.  :D


Skriv et svar til: De pokkers X''er.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.