Matematik

differentialkoefficient.

07. oktober 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

bestem en ligning for den tangent der er parallel med 3y + 27 = 9x.

den har jeg selv skrevet om til y = 3x -9, så har jeg fundet tangentens hældning til at være f ' (x ) = 3. Så mangler jeg at finde ligningen..

y = 3x + b

hvor dan gør jeg :/// ? ka godt se at ligegyldgi hvilke b-værdi jeg vælger er den parallel, men er det bare svaret?.. eller er der noget mere udregning man kan lave monstro : o

mvh. line :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af Lisa3y (Slettet)

Ligningen for en tangent er:

y=f'(xo)*(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2008 af peter lind

Du skriver også at linien skal være en tangent, men ikke til hvad. Du skal helt sikkert bruge den oplysning på en eller anden måde.


Svar #3
07. oktober 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ja det ved jeg godt.. men jeg har jo ikke fået noget som helst x_o koordinat? derfor har jeg heller ingen f(x_o)... og x og y er som altid ukendt, så jeg har kun hældningen p.t?... 


Svar #4
07. oktober 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

hvad mener du peter? At den har samme b-værdi som selve ligningen den tangerer med? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

Din ligning y = 3x + b , b tilhørende de reelle tal. Må være svar nok, hvis det er alt der står i opgaven.

Omvendt står der bestem EN ligning, så en tilfældig b-værdi ville være lige så korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2008 af Lisa3y (Slettet)

x0 får du ved at sætte f ' (0)...

Spørg gerne igen..


Svar #7
07. oktober 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

omg lisa prøv lad være med at gi råd jge er nok dygtigere end matematik end du er ser det ud til, læs dog hvad jeg har skrevet.. JEG HAR INTET X_O ELLER F(X_O) oplyst.. Det var dog træls med en der ik engang læser ens spørgsmål og blir ved med at svare. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2008 af peter lind

#4 Nej. Jeg gætte på, at den er tangent til en eller anden kurve af formen y= f(x). Hældningen for en tangent i x0 vil så være f'(x0). Du kan så finde x0, så  f'(x0)=hældningen (her 3)


Svar #9
07. oktober 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ligningen har jo formen y=3x - 9, den er jo bare ret.. lige.. Det ka man se på forskriften og hvis man tegner den på et graf-program. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2008 af peter lind

Det er ikke den pågældende linies ligning, jeg tænker på; men  funktionen, der beskriver den kurve, som du skal finde tangenten til.

Kan du ikke komme med  hele opgaven?


Svar #11
07. oktober 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

det var hele opgaven :/ .. det ligemeget, jeg finder ud af det i morgen i timen..men tak for jeres synsvinkler ! :) 


Brugbart svar (1)

Svar #12
10. august 2009 af Lisa3y (Slettet)

men åbenbart ikke bedre til dansk, ser det ud til..


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. august 2009 af desert_eye (Slettet)

#12

Men åbentbart ikke bedre til tal, ser det ud til.. (Senste kommentar, som vedrører emnet er skrevet D. 7. oktober 2008)


Brugbart svar (1)

Svar #14
08. december 2009 af Lisa3y (Slettet)

Nej, det blev vist pointeret., Mange tak for gengivelsen, desert_eye, havde jeg slet ikke læst mig frem til uden din hjælp! :)


Skriv et svar til: differentialkoefficient.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.