Matematik

Stamfunktioner.

07. oktober 2008 af bjarkeh (Slettet)

Jeg skal angive stamfunktioner til disse funktioner, men jeg ved ikke, om jeg bærer mig rigtigt ad..

a. f(x) = x3 √x

F(x) = 1/4 * x4 2/3x √x

Er ovenstående rigtig?

Og så ved jeg ikke helt hvordan man regner dem her:

f. f(x) = (2x - 1)7

g. f(x) = (3x4 - 1)5 * x3

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

a = 1/4 * x4 * 2/3 x2/3

a = 2/9 x9/2


Svar #2
07. oktober 2008 af bjarkeh (Slettet)

#1

Hvorfor hedder √x sådan - 2/3 x2/3

Og hvordan kan det nogensinde passe med, at den giver 2/9 x9/2 - Jeg kan jo ikke bare fjerne x4 og sådan noget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

f(x) = √x er det samme som f(x) = x1/2

F(x) = 2/3 x 2/3


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

sludder..

F(x) = 2/3 x 3/2


Svar #5
07. oktober 2008 af bjarkeh (Slettet)

Okay, så 2/9 x9/2

Har du en idé til, hvordan man laver f og g? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

#5...

ja... men er lidt i tvivl om du har skrevet f rigtige op... skal parentesen ganges med 7 eller den i syvende potens?


Svar #7
07. oktober 2008 af bjarkeh (Slettet)

Hov, jeg mente selvfølgelig f(x) = (2x - 1)7


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

F(x) = 1/16 * (2x-1) 8....


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

hmm... g'ern virker ret så kompliceret...


Svar #10
07. oktober 2008 af bjarkeh (Slettet)

#8 Det forstår jeg overhovedet ikke.. Kan du forklare? :)


Svar #11
07. oktober 2008 af bjarkeh (Slettet)

Altså.. Det lyder da mærkeligt.


Skriv et svar til: Stamfunktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.