Kemi

kemiopgaver

07. oktober 2008 af 9200 (Slettet)

Det er kun de opgaver der er markeret med fed, som jeg har stærkt brug for hjælpe til. Bare en vejledning til løsningen. Her er de:

1)

Ethanol (C2H5OH) forbrænder efter reaktionsskemaet:

a) Beregn massen af den mængde vand, der kan dannes ved forbrænding af 16,8 g ethanol.

b) Beregn volumenet af den mængde carbondioxid, der kan dannes ved forbrænding af 16,8 g ethanol ved temperaturen 280 grader C og trykket 1,00 bar. (hvordan er det man laver Celcius om til Kelvin?)

2)

Der afvejes 3,35 g Mg(NO3)2.

a) Beregn stofmængden af den afvejede mængde Mg(NO3)2.

Stoffet opløses i demineraliseret vand i en 500 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket deminiraliseret vand og omrystet.

b) Beregn den formelle koncentration af Mg(NO3)2 i den fremstillede opløsning.

Når Mg(NO3) opløses i vand spaltes saltet i frie ioner.

c) Færdiggør følgende raktionsskema for opløsning af Mg(NO3)2 i vand: Mg(NO3)2(s) --................

d) Beregn de aktuelle koncentrationer af Mg2+ og NO3- i opløsningen.


Svar #1
07. oktober 2008 af 9200 (Slettet)

Der skal stå Mg(NO3)2 der hvor  der står Mg(NO3)2 eller Mg(NO3) (fejl).


Brugbart svar (3)

Svar #2
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

1 a)

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=575439 :

C2H5OH(l) + 3O2(g) ---> 2CO2 g) + 3H2O(g)

1 mol C2H5OH ækvivalerer 3 mol H2O eller

46 g C2H5OH ækvivalerer 54 g H2O

16,8 g C2H5OH ækvivalerer x g H2O

16,8/46 = x/54


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2008 af Cisako (Slettet)

Hej.

Opgave 1 a) løses ved simpelt brug af stofmængde-formlen: n = m · M. Lav først reaktionsskemaet og husk at afstemme det. Find derefter molarmassen (M) af ethanol og beregn derpå stofmængden af ethanol. Herfra regner du stofmængden af vandet ud, finder dens molarmasse og beregner til sidst dens masse ud.

Opgave 1 b) løses ved at bruge din forgående viden om både reaktionsskemaet og stofmængden for ethanol i reaktionen. Da du kender nC2H5OH kan du beregne nCO2. Derefter bruger du idealgasligningen (isolér V) og regner volumen ud, da du kender alle faktorer.

Håber det var forståeligt ellers må du skrive.


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

2 a)

du kender massen, du kan slå molarmassen op... derefter

beregn n = m/M


Svar #5
07. oktober 2008 af 9200 (Slettet)

Tænkte det nok Ayhan....

Tak for jeres hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. oktober 2008 af ultralyd (Slettet)

hvordan lavede du opgave 2 ???


Skriv et svar til: kemiopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.