Matematik

Log - ln

09. oktober 2008 af aisha_123 (Slettet)

a) log2 + log3 - log12 + log20 - 1/2log100 + log10^3/4

b) lne^2 + 3lne + ln1/2 - ln12 + ln18 + ln1/e 

Skal laves i hånden står der i opgaven!

Jeg ville blive meget taknemlig hvis nogen kunne hjælpe med de her to opgaver!


Brugbart svar (3)

Svar #1
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

log(2) + log(3) - log(12) + log(20) - (1/2)log(100) + log(103/4)

= log((2 · 3 · 20 · 103/4)/(12 · 101/2))

= log((120 · 103/4)/120)

= log(103/4)

= (3/4)·log(10)

= 3/4


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Jeg burde være matematiker og ikke biokemiker.... suk


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2008 af mathon

a) log(2) + log(3) - log(22*3) + log(2*10) - 1/(2*log(102) + log(103)/4

log(2) + log(3) - (log(22) + log(3))  + log(2) + log(10) - 1/(2*2*log(10)) + 3*log(10)/4

log(2) + log(3) - 2log(2) - log(3) + log(2) + 1 - 1/4 + 3/4 = 6/4 = 3/2


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2008 af mathon

spørgsmålet er
hvordan
log10^3/4 skal forstås


Brugbart svar (2)

Svar #5
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Ak ja, når folk ikke nænner at benytte superscript til potenser bør de i det mindste sætte rigeligt med parenteser. Det andet er noget gætværk - a.k.a. julegløgggøgleri.


Skriv et svar til: Log - ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.