Matematik

tangent

09. oktober 2008 af ILikeTurtles (Slettet)

Hej

jeg sidder med en opgave som lyder:

en funktion f er løsning til differentialligningen

dy/dx = (1/2x) * kvadratrod(y)

og grafen for f går gennem punktet P(e,4)

der skal bestemmes en ligning for tangenten til grafen for f i p(e,4). Det hvad jeg gjorde var at sætte koordinaterne ind på x og y'ernes plads og fik på den måde tangentens hældning til 2,78. Jeg mangler at regne f(x) ud. Hvem kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Det er rigtigt. Når du skal finde f skal du benytte seperation af variable, idet

∫ (y-1/2) dy = ∫ (½x) dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2008 af jakedyret (Slettet)

 Du kan også bruge Ti-89 til det.. Der er en funktion i catalog der hedder desolve. Så opskriver du simplethen bare ligningen Desolve(4=(1/2e) * kvadratrod(y) and y(e)=4,x,y)

Husk at gå ind i mode og sætte lommeregneren til scientific og exact..

Mvh. JAcob


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#2. hvor for er du til mænd??!?!??!?!??!?!?!?!??!?!?!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/134770


Skriv et svar til: tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.