Matematik

Gåde

13. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Fire mænd skal over en hængebro om natten. Under broen er der en bombe, der eksploderer efter 17 sekunder. Broen kan kun holde til to personer af gangen. De har en enkelt lommelygte, som er absolut nødvendig hver gang broen skal krydses, og der er for langt til at de kan kaste lommelygten over.

1. mand kan krydse broen på 1 sekund
2. mand kan krydse broen på 2 sekunder
3. mand kan krydse broen på 5 sekunder
4. mand kan krydse broen på 10 sekunder

Hvordan kommer de alle over broen inden bomben eksploderer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

1 og 2 starter


Svar #2
13. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Lad mig i øvrigt lige påpeje, at jeg naturligvis har løst gåden.

#1. Det er sandt. Og så...?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Opgaven er vel lidt dårlig, når der nu er to løsninger?


Svar #4
13. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#3.

Der er netop én løsning til problemet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Jeg viser den ene metode så:

1+2 går over = 2 sek.

1 går tilbage = 3 sek

3+4 går over = 13 sek.

2 går tilbage = 15 sek.

1+2 går over = 17 sek


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Visse vasse:)


Svar #7
13. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#5.

Det er korrekt. Flot.


Svar #8
13. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Slettet

Svar #9
13. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Slettet

Svar #10
13. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Slettet

Svar #11
13. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Slettet

Svar #12
13. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Gåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.