Matematik
Isolere
13. oktober 2004 af
Wienberg (Slettet)
Er der nogle der kan hjælpe mig med at isolere
X i følgene udtryk
Z=((R*X)/(Kvadratrod(R^2+X^2)))
X i følgene udtryk
Z=((R*X)/(Kvadratrod(R^2+X^2)))
Svar #1
13. oktober 2004 af Lurch (Slettet)
sæt begge sider i 2. potens
Z=((R*X)/(Kvadratrod(R^2+X^2)))
Z^2=(R*X)^2/(R^2+X^2)
z^2(R^2+X^2)=(R^2)(X^2)
nu burde den være ligetil
Z=((R*X)/(Kvadratrod(R^2+X^2)))
Z^2=(R*X)^2/(R^2+X^2)
z^2(R^2+X^2)=(R^2)(X^2)
nu burde den være ligetil
Svar #2
13. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
Z*rod(R^2+x^2)=R*X
rod(R^2+x^2)=(R/Z)X
R^2+x^2=x^2(R/Z)^2
R^2=-x^2+x^2(R/Z)^2
R^2=x^2[-1+(R/Z)^2]
x^2=(R^2)/[-1+(R/Z)^2]
x=+-rod((R^2)/[-1+(R/Z)^2])
rod(R^2+x^2)=(R/Z)X
R^2+x^2=x^2(R/Z)^2
R^2=-x^2+x^2(R/Z)^2
R^2=x^2[-1+(R/Z)^2]
x^2=(R^2)/[-1+(R/Z)^2]
x=+-rod((R^2)/[-1+(R/Z)^2])
Skriv et svar til: Isolere
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
