Matematik

Haster

15. oktober 2008 af Lulles (Slettet)

Hej allesammen har en opgave jeg ikke rigtigt kan lave, selvom jeg virkelig har prøvet, opgaven lyder:

Bestem k, så ligningen har netop en løsning

-2  *  x2 + k * x - x - 2 = 0

Håber nogle gerne vil hjælpe

Hejhej.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2008 af mathon

-2x2 + (k-1)x -2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2008 af mathon

d = (k-1)2 - 4(-2)(-2) = 0

k2 - 2k +1 - 16 = 0

k2 - 2k - 15 = 0


Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.