Dansk

essay

13. oktober 2004 af Kathrine_m (Slettet)
Når man som udgangspunkt i en teskt skal skrive et essay er det så "nok" at redegøre for forfatterne hovedpunkter i indledningen og derefter begynde på den selvstædig del?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

NEJ! Du må aldrig nogensinde redegøre for noget som helst i et essay... Grundregel nr. 1.

Svar #2
14. oktober 2004 af Kathrine_m (Slettet)

ok redegøre er nok det forkerte ord. Det jeg mente var at det var nok at man præsentere læseren for de hovedpunkter forfatteren giver udtryk for, for man så derefter kan begynde den selvstædige del. Altså Er det nok kun at præsentere det i indledningen. Dvs ca 10 linjer. Undskyld hvis jeg er lidt uklar. Det er jo lidt sent. Tak for dit svar Samuel:-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

#2: Det var så lidt (-;

Jeg tør nu ikke helt sige, om det er "nok" at skrive 10 linier... Ideen er jo, at du skal starte med en "nuanceret" udgave af tekstens forfatters holdninger/synspunkter, hvorfra du så skal arbejde dig videre ud i dit "eget". Jeg plejer at skrive 0,5-0,7 side, hvor jeg arbejder med forfatterens tanker - på en nuanceret måde. En slags redegørelse/plagiat trækker kun ned.

Du kan evt. låne en bog om det at skrive essays. Sådan en skal ikke følges til punkt og prikke, men de er nu alligevel gode til en start.

Svar #4
14. oktober 2004 af Kathrine_m (Slettet)

Tak for din hjælp (igen). Det hjælp meget:-) God ferie

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2004 af Slacz Maci (Slettet)

10 linier eller 1 linie, jeg vil mene det er fuldstændigt ligemeget, så længe du får flettet det ind før eller siden, omend så mellem linierne. Det er jo det der gør essay-skrivning så fantalastisk ;)
Men en lille introduktion skal bruges, så 1 linie er faktisk nok, så længe du blot senere får nogle af forfatterens tanker ind i dit essay (som sagt, på den ene eller anden måde). Jeg flexede personligt mellem den gyldne ½ side med introduktion og ca. 1-2 linier i gymnasiet og det gik skam udemærket karaktermæssigt alligevel.
Det er blot et spørgsmål om at kunne _skrive_ og argumenterer! Så du skal ikke kaste dig ud i det helt korte medmindre du er på helt sikker grund.

Svar #6
14. oktober 2004 af Kathrine_m (Slettet)

Tak til dig Slacz Maci. Gode råd jeg har fået herinde. Føler mig lidt mere inspireret nu.

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2004 af Slacz Maci (Slettet)

- altid til tjeneste, du spørger bare :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

Det bedste udgangspunkt for at skrive et godt essay er nok at læse andres. Berlingske og Weekendavisen bringer særdeles gode essays.

Skriv et svar til: essay

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.