Kemi

hjælp til afstemning af redoxreaktion

19. oktober 2008 af Imanb (Slettet)

Hej
Er der nogen der kan hjælpe med at afstemme denne redoxreaktion. Jeg har problemer med den, da der er flere atomer man skal kigge på.
Det drejer sig om følgende:

Cu2S + Fe3+ + H2O → Cu2+ + SO4 + Fe2+ + H+
Jeg håber nogen kan være mig til hjælp. På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2008 af janko (Slettet)

1. I et frit grundstof er atomernes oxidationstal = 0.
2. I et molekyle eller en anden neutral formelenhed er summen af atomernes oxidationstal = 0.
3. I en ion er summen af atomernes oxidationstal = ionens ladning.
4. Hydrogens oxidationstal i kemiske forbindelser er = +I.
5. Oxygens oxidationstal i kemiske forbindelser er = –II.
6. I hydrogenperoxid H2O2 og i natriumperoxid Na2O2 er oxidationstal lig for oxygen –I
7. Hvis oktetreglen overholdes, kan der kun optages elektroner op til 8 i yderste skal. Det laveste mulige oxidationstal bliver da gruppenummeret minus 8. F.eks er det laveste oxidationstal for flour -1, for oxygen -2 og for nitrogen -3!
 


Svar #2
19. oktober 2008 af Imanb (Slettet)

tak for svaret.
Det jeg er i tvivl om er hvilke atomer der bliver oxideret og reduceret, er det jern og kobber ? Og skal jeg afstemme svovls oxidation/reduktion??


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2008 af janko (Slettet)

Se på om der overføres (oxideres) eller optages (reduceres) elektroner :)


Skriv et svar til: hjælp til afstemning af redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.