Dansk

Grammatik :(

19. oktober 2008 af Kurd19 (Slettet)

Hej med jer.

Kan I derude hjælpe mig med at få rettet min grammatik?

På forhånd tak.



Livet

På billedet ser man mange figurer fra forskellige ting der sker igennem livet. Hvis man starter nedenfra bunden kan man se et forældrepar, som løfter deres barn. Moderen og barnet er hvidt som der symbolisere uskyld og enkelthed. Moderen har en orange farvenuance i hovedet, orange er glædens farve. Farvenuancen fortæller os, at moderen er glad for sit barn, tværtimod har faren farver som gul i ansigtet som er falskhedens farve, det kan have indflydelse på at faren prøver give glæden til kende, som symbolisere utryghed og måske ikke har ønsket barnet.
Man kan se en lille landsby, hvor der står en dame med en buket i forgrunden midt i billedet og bliver kysset af en svævende mand. Værelset er dækket af en gul tæppe, der står i modsætning til de blålige vægge. Der står bl.a. også en sofa i værelsets ene hjørne, og lige over for sofaen står et bord. Man kan se gaden og himlen igennem vinduet. Man ser også en mand som kløver brænde og en dame der bære nogle mad. Kvinden er helt blå over hele kroppen, farvenuancen blå symboliserer ro, afslappethed, stabilitet og kvalitet, men er også den farve, man forbinder med tristhed og melankoli. Kvinden præger tristhed, da hun er træt af at bærer mad, det kunne også være, at maleren prøver at berette os efter, at i Afrika er man trætte af alt det hårde arbejde. På billeder støder man på mange fester. En fest hvor alle er glade og er i godt lune. De fleste er mennesker er blå, gul, grønne og orange. Blå symboliserer ro, afslappethed, stabilitet og kvalitet. Farven gul står for jalousi, utroskab, misundelse, falskhed og forræderi. Grøn symboliserer livet og den grønne farve er naturens, roens og harmoniens farve. Orange symboliserer varme og livskraft. Folk som fester glemmer alt om livet og prøver at nyde festen.
Manden og damen er klædt i blå, og damens blå kjole har en hvid krav. Deres ansigter er hvide, de ser meget forelskede ud, og damen læner sig efter manden. Manden og damen kysser og hun svæver med ham. Buketten rammer vores udtryk, senere bemærker vi kysset. Der er meget rødt, og farvenuancen rød symboliserer kærlighed og lidenskab, men samtidig står farven også for krigen, volden, som er aggressionens farve. Rød er et symbol på liv. Efter min mening giver billedet en følelse af at forestille sig noget. Jeg tror, at maleren prøver at fortælle os, at damen prøver at føle manden kysse hende og hvordan fantasien er. Blomsterne er et bevis på hans kærlighed til hende.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2008 af madsma (Slettet)

ej det maleri har jeg også skrevet om engang. fik 10 :D blære mig lige lidt x)

men har læst det hele igennem og synes faktisk, at den er meget god. den er en smule kort, men ved ikke om det er noget, du vil ændre på.

har fundet et par kommafejl - f.eks. i første linie, skal der være komma før 'der'. ved ikke om det er sådan noget, du vil vide, men ville bare lige sige det :)

håber det hjalp bare en lille smule.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2013 af madsma (Slettet)


Skriv et svar til: Grammatik :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.