Matematik

differtialkvotient

20. oktober 2008 af martin232 (Slettet)

jeg har en funktion som hedder f(x)=e^2x+e^-x

hvordan kan man finde differtialkvotienten af denne?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt, at du kan finde differentialkvotienten af en sum ved at differentiere hvert led for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2008 af st_08 (Slettet)

Du kan beregne den vha den naturlige dif.

Du skal bruge ln(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Et andet godt hint: det første led, er en sammensatfunkion.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Slet ikke nødvendigt at benytte.

Givet f(x)=eax, hvor a er en konstant er f'(x)=aeax.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

#5 Hvor reglen for differentation af en sammensatfunktion også er benyttet :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Bestemt, men det er dobbeltarbejde at begynde at bruge de regler og opskrive differentieringen af de to funktioner. :P


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

#7 Det kan jo gøres under et, men ved brug af kædereglen opnås også en forståelse for, hvorfor det netop giver, hvad det gør, tilmed er det jo god træning, for kædereglen skal vist stadig bruges til delen uden hjælpemidler :-)

- For dem der er lidt mere vant til det, de går ikke dette trin igennem de husker naturligvis blot din opskrevne regel, men indtil da, er det nu ganske fin træning i en regel, som en del har problemer med at forstå (også på universitet for den sags skyld)


Svar #9
20. oktober 2008 af martin232 (Slettet)

#5 at det differtieret udtryk er lig med ae^ax, er det en regne regel der er brugt der?


Skriv et svar til: differtialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.