Matematik

Diskriminant helppp

21. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

UDEN HJÆLPEMIDLER bestem k, så ligningen netop har en løsning

-2 * x2 + k * x - x - 2 =0

d = (k - 1)2 - 4 * (-2) * (-2)

d = k2 + 12 - 2k - 16

d = k 2 - 2k - 15
 

ved at resultatet er K = -3 eller 5.. har bare ingen anelse hvordan man kommer ned til disse to tal, det er pisse svært når man ikke må bruge lommeregneren. nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

-2 * x2 + k * x - x - 2 =0

d = (k - 1)2 - 4 * (-2) * (-2) = k2 + 12 - 2k - 16 = k2 - 2k - 15
 

For at ligningen har en løsning, skal d sættes lig nul

k2-2k-15=0

løses som en andengradsligning (giver de opgivne facit)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Hvorfor fanden skulle du oprette et nyt indlæg med dette. Ikke super at spilde tiden på at svare i det gamle indlæg.


Svar #3
21. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

forstår det stadig ikke ? :( har seriøst ingen anelse hvad du mener


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Kopierede din beregning af d (der blev rigtig til sidst). Dog kan k2+12-2k-16 aldrig blive k2-2k-15. Var det en tastefejl, du skrev i den beregning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Som #2 siger: HOLD dig til én tråd af gangen om den samme opgave.

x=k=(-b±√d)/2a


Svar #6
21. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

k2+12-2k-16

k2 + 12 - 2k - 16


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

#4

Det er fordi #0 ikke har rettet formateringen efter en copy/paste. Der skal stå 12.


Svar #8
21. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

min lærer sagde det så rigtigt ud indtil videre


Svar #9
21. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

hold da op det er squ da pisse svært det her lort


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

k^2-2k-15=0

Løs denne andengradsligning, hvormed du netop får k=5 eller k=-3

Løs denne efter den gængse formel for løsning af en andengradsligning.

- Og til en anden gang, du havde fået rigeligt med hints til at løse opgaven, hvorved oprettelsen af endnu et indlæg om samme opgave er spild af server plads.


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#8 Kig i #5 og løs den ligning, jeg skrev


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

#8

Det gør det såmænd også. Du skal bare løse den sidste andengradsligning så får du de k-værdier du skal bruge.


Svar #13
21. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

x=k=(-b±√d)/2a

den her formel er da pisse svær at bruge, når man ikke må bruge lommeregneren


Svar #14
21. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

eller regne mente jeg


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

#13 Ikke nødvendigvis. Du har pæne hele værdier, det er da lige til at regne med.

- Det forventes i øvrigt, at du er i stand til at løse en simpel andengradsligning i hånden, dvs. uden brug af lommeregner.

Se evt:

http://peecee.dk/upload/view/136489 , hvori eksempler på løsninger til andengradsligninger er godt beskrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Har du ikke løst en andengradsligning før? Det giver ikke rigtig nogen mening da det virker som om du har meget godt styr på at opstille diskriminanten i starten af spørgsmålet.


Svar #17
21. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

men altså måske et dumt spørgsmål, men hvad er min diskriminant ? hmm giver ingen mening det her lort


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Kan være du bliver forvirret fordi det er k der står. Den skal løses fuldstændig som hvis du fik en andengradsligning der hed:

x2 - 2x - 15 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #19
21. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

#17

k^2-2k-15=0

Til sammenligning med:

ax^2+bx+c=0

fås det nu at:

a=1, b=-2 og c=-15

Diskriminanten bestemmes nu bed brug af d=b^2-4ac, prøv nu selv at indsætte.

Ellers kig GRUNDIGT på det link jeg sendte, det er ganske forklarende.


Svar #20
21. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

kan det passe det bliver d=56


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.