Matematik

Logaritmefunktioner

22. oktober 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Har et par ligninger, jeg ikke helt kan finde hoved og hale i.

a) Lnx=-2,43 (hvad gør jeg her? X skal jo gerne være et positivt tal)

b) 4+logx=(lne^2)+2 ? 4-2 + logx = lne^2 ? 2+logx = lne^2 (pg hvordan kommer jeg videre, når jeg både har log og ln? )

c) Logx = ln1 (samme spg her)

d) 3lnx = ln8 ? ln(x^3) = ln8 (hvad gør jeg så /: ?)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Læser op på dine logaritmeregneregler.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

a) Den inverse funktion til ln(x) er e^(x), dvs, e^(ln(x))=x=e^(-2,43)=....

b) Overvej først hvad ln(e^2) er lig med. Isoler herefter log(x), hvorefter det udnyttes at den inverse funktion til log(x) er 10^x

c) Overvej, hvad ln(1) er lig med, og gør herefter det samme som b)

d) Se a), og reducer herefter.


Skriv et svar til: Logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.