Matematik

Øvelser til Differentialligninger

25. oktober 2008 af sira (Slettet)

Øvelse 209

Bestem tallet k, så f(x) = 5e-cos(x)+ k er en løsning til differentialligningen dy/dx = y · sin(x).

Hjælp :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2008 af mathon

...hvad har du forsøgt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2008 af janko (Slettet)

Forsøg nu selv i stedet for at smide alle dine opgave på SP uden et forsøg!

Har du forsøgt, så lad os lige se det, ikke? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2008 af mathon

f '(x) = dy/dx = 5*e-cos(x)*(-(-sin(x)) = sin(x)*(5*e-cos(x))

fortsæt omskrivningen.....


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#3

-cos(x) skal være opløftet efter det sidste lighedstegn :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2008 af mathon

korrekt
forglemmelse:

f '(x) = dy/dx = 5*e-cos(x)*(-(-sin(x)) = sin(x)*(5*e-cos(x))


Svar #6
25. oktober 2008 af sira (Slettet)

Jeg har forsøgt men jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Indsæt udtrykkene for f og f ' i ligningen og isoler k


Svar #8
25. oktober 2008 af sira (Slettet)

Så differentier jeg det her;

f(x) = 5e-cos(x)+ k

og for

f´(x) = 0,08 · sin(x) · e-cos(x)

kan det passe og hvis ja, hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Nej ... f '(x) er korrekt angivet i #5.

Så du har

y=f(x)=5e-cos(x)+ k

dy/dx =f '(x)=sin(x)*(5*e-cos(x))

dette sætter du ind i ligningen dy/dx = y · sin(x) og regner :-)


Svar #10
25. oktober 2008 af sira (Slettet)

okay tak for hjælpen

men resultatet skal give 0 og jeg for den til at give 0 når jeg gøre det her

Ved hjælp af et CAS-værktøj

Fx = 5e-cos(x)+k

d/dkx(5e-cos(x)+k,kx) = 0

dvs. at k = 0

og det er det jeg skulle finde.


Skriv et svar til: Øvelser til Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.