Matematik

Differentialkovitienten

25. oktober 2008 af sira (Slettet)

Bestem differentialkvotienten f´(x) af

f(x) = x5 · ex

Så fik jeg det her passer det, hvis ikke hjælp :-( ?

f´(x) = x5 · 5x4 · ex


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Hvilken regel bruger du .....?

Den du skal bruge er (gh)'=g'h+gh'

her er g(x)=x5 og h(x)=ex

så f'(x)=5x4ex+x5ex=x4ex(5+x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2008 af peter lind

Nej. Kald g(x)=x5 og h(x)=ex. f(x)=g)x)*h(x). f'(x)=g'(x)*h(x)+g(x)h'(x)


Svar #3
25. oktober 2008 af sira (Slettet)

Er det så resultatet?

f'(x)=5x4ex+x5ex=x4ex(5+x)

Og hvad har jeg så gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

hvilken formel har du brugt ?


Svar #5
25. oktober 2008 af sira (Slettet)

jeg har bare differentieret den


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

hvordan ... kan du vise mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

dit resultat er forkert ... men for at hjælpe dig vil jeg gerne se hvad du gør


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2008 af mathon

f '(x) = (x5)'* ex + x5 *(ex)'

f '(x) = 5x4*ex + x5*ex

f '(x) = x4*ex(5+x)


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#8

før du skriver det hele ud, så lad lige sira prøve -__-


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. oktober 2008 af peter lind

#3 og #8. Dit resultat er rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Resultatet i #3 er en repeat af #1 ...


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#10 læs hele tråden før du svare


Skriv et svar til: Differentialkovitienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.