Matematik

Monotoniforhold

26. oktober 2008 af Kehceub (Slettet)

hej,

sidder med den her opgave og er gået helt  i stå.. hvordan løser man den her;

f(x) = (kvadratrod(x))^n, hvor n tilhører 0,uendelig..

Hvordan kan man vise at den er monotont voksende? argh hjælp!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af utdiscant (Slettet)

Jeg er ikke sikker på hvad du mener. Hvis vi for eksempel kigger på n=4 får vi funktionen f(x) = x^2, som kun er voksende for x > 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2008 af peter lind

Differentier f(x) og vis f'(x)>0 for x>0

#1 funktionen er kun defineret for x>0


Svar #3
26. oktober 2008 af Kehceub (Slettet)

mange tak for hjælpen.. var lige gået i stå :)


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.