Matematik

eksakt og tilnærmet

26. oktober 2008 af Signesp (Slettet)

Jeg skal i denne opgave løse eksakt og tilnærmet hver af de nedenstående ligninger:

a) 4x = 11
x • log(4) = log(11) <=>
x = log(11)/log(4) <=>
x =
Generelt:
log(ax) = x • log(a)


b) 5 • 2x = 31


c) 6x + 3 = 309


d) 9 • 52x + 1 = 27
 

Er det rigtigt det jeg har gjort? for jeg forstår det faktisk ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af mathon

..ja hvis
a) 4x = 11
betyder
4x = 11
 


Svar #2
26. oktober 2008 af Signesp (Slettet)

Vil du hjælpe mig med de næste tre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2008 af mathon

b) 5 • 2x = 31

2x = 6,2
log(2x) = log(6,2)
log(2)x = log(6,2)
x = log(6,2)/log(2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2008 af mathon

c) 6x = 306

d) 9 • 52x = 26
52x = (26/9)............
 


Skriv et svar til: eksakt og tilnærmet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.