Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Idé til film, emne: overvågning (Mediefag, engelsk)

27. oktober 2008 af Leica (Slettet)

Hej :)

Jeg skal fastvælge fag og emne til SRP i morgen kl. 10, men jeg er stødt ind i lidt problemer idet, at jeg for ikke særlig længe siden skrev en rapport om det enme jeg vil arbejde videre med.

Jeg skrev om ”Overvågning” og brugte filmen ”Nineteen Eighty Four” (baseret på George Orwells roman af samme navn) samt programmet ”Big Brother” - og disse to er derfor mere eller mindre udelukket.

Jeg er derfor blevet foreslået filmene: Bourne, The Truman Show og Pleasantville.
Nogle film jeg ikke kender og derfor ikke ved, om der er ”gods” nok i. Eksempelvis er jeg lidt luren på ”The Truman Show”, som jeg har en idé om ikke indeholder det helt vilde.
Har du nogle erfaringer med de film, og vil de kunne skabe et grundlag for de ca. 15-20 sider, som skal skrives? Jeg søger en film, hvor der er en masse som kan blive gået i dybden med, noget som virkelig kan analyseres, som eksempelvis ikke fokuserer på Jim Carrey som er sjov (Forstå mig ret :).
 

Hvis du kender en anden film, som handler om overvågning vil det også være værdsat :)


----
Et andet overemne kunne omhandle ”Reality tv” og den nye form for dokumentar genre, som deraf er blevet skabt, samt koblet med overvågningssamfundet. Hvis man skulle tænke på andre reality programmer andre end "Big Brother", hvilke (Engelske eller amerikanske) reality programmer kunne så være interessante at skrive om?
 

Jeg håber, at I kan hjælpe! :)

Lea


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2008 af aabfan (Slettet)

Hej Lea,

Filmen Equilibrium med Christian Bale kunne være oplagt, hvis du ikke har set den. Det er en film, der er stærkt undervurderet! Jeg synes personligt det er en af de bedre film. En af mine venner fik 13, da han skrev om samme emne og brugte denne film.

Ellers brug V for Vendetta, den er forholdsvis ny - men synes ikke den rigtigt går dybt ind i emnet og bliver distraheret af hans klovne maske. Af danske film kender jeg ingen, måske er der en novellefilm?

Jeg synes virkeligt du skal tage Equilibrium, dens mainstreame navn er 'The Cubic' og hvis du ikke har set den, har du ihvertfald noget at glæde dig til. Der er stof nok til en bog eller to i den!

Sidst men ikke mindst er der også The Matrix 1, 2 og 3, der også handler om overvågning men i bund og grund er den mere mytologisk/filosofisk indrettet og måske ikke rigtigt den rette målgruppe.


Svar #2
27. oktober 2008 af Leica (Slettet)

Mange tak Kristian for det super gode svar! Det var lige netop en film som den jeg sad og manglede! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2008 af aabfan (Slettet)

Det var godt, men hedder altså ikke Kristian :D!


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2009 af lortesiden (Slettet)

Hej Lea

Jeg skal til at skrive SSO og overvejer faktisk også Big Brother og bogen 1984 efter forslag fra min lærer (:

Så er det sådan at jeg må se den opgave og få noget inspiration for jeg er blevet i tvivl om der er nok stof i det.

Venlig Hilsen Heidi


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2009 af schlenz (Slettet)

Hey alle sammen.

Jeg skal skrive engelsk mediefag og takker allerede "kristian" for din gode inspiration.. Dog.. hvis jeg vælger filmen Cubic, Hvilket tekst materiale / bog, er der at bruge til emnet? (Overvågning)

På forhånd tak.

p.s ved det er en gammel tråd., men håber at der er nogen der ser det  :)


Skriv et svar til: Idé til film, emne: overvågning (Mediefag, engelsk)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.